Курсове
Начало Курсове Рейки

Това е пълният списък на курсовете които предлага нашето сдружение.

СЕЙКИМ/SKHM - сейким е една система чрез която достигаме до високите енергийни вибрации на Света...

РЕЙКИ - натурален метод за лечение на основно (физическо) ниво, който ползва жизнената енергия на Света...

КАРУНА - Системата включва настройки, медитация и техники за лечение. Тя е за тези, които искат да работят на ...

РАДИЕСТЕЗИЯ и РАДИОНИКА - физикални методи, при които се работи с физичните свойства на вълните и техните...

ПАНЕВРИТМИЯ - подпомага правилното психо-физическо развитие на играещите благодарение на единното въздействие на движения, музика и слово...

МАСАЖИ - Аромотерапия; Рефлексотерапия; Класически масаж; Зонова терапия; Вакуум терапия; Жин Шин Житцу. тела, обща анатомиа ,спортен , рефлексогенен , масажна яка и глава китайски , аурикуло терапия ...

ОБЩА И МЕДИЦИНСКА КОЗМЕТИКА - регенериране на кожата и лифтинг, почистване на петна и акне , парафино лечение , ултразвук...
КАКВО Е РЕЙКИ?

REI (Рей)– Универсална Енергия

KI (Ки) – Жизнена енергия

Натурален метод за лечение на основно (физическо) ниво, който ползва жизнената енергия на Света, имайки за посредник лечителя, който е връзката между Небето и Земята (Двойствено начало на Света).

Рейки е японска техника за канализиране на Универсалната Жизнена енергия. Думата Рейки се използва и като определение за “Натурална Система за Лечение Узуи “ в чест на този, който я е преоткрил – японеца Микао Узуи преди повече от един век.

Рейки не е религия. Всеки един може да бъде посветен (синтонизиран) с тази енергия и става неин чрез коронарната или сърдечната си чакра. Преминавайки през него, енергията се разпространява като безвъзмездна божествена любов и се предава чрез ръцете му на хора, животни и растения, като по този начин им помага да се излекуват. Самият процес на лечение е резултат от балансирането, прочистването и хармонизирането на телата им. Отличен лечебен метод за лекуване на стрес, успокояване на физическа болка и за всички видове физически и психически болести.

Тъй като нашите физически тела са съставени от енергия и знаейки, че там където има енергия има промени, канализирайки енергия чрез тялото си за нас или за някой друг ние помагаме за протичането на промени, които довеждат до излекуване.

Енергията е неутрална, до момента в който ние добавяме към нея мислите си. Ако нашите мисли са радостни, щтастливи и хармонични, нашите тела ще рефлектират това им качество. В случай обаче, че мислите ни са тъжни, неудовлетворени и негативни във всяко едно отношение, ние можем да очакваме появата на болести. Ние сме това което мислим. Всеки един създава своята реалност със собствените си мисли.

Рейки е много ефикасна система за лечение. Енергията Рейки е напълно безопасна и помага на всички – от бебетата до хора в дълбока старост. Ако работим с енергията Рейки, никога няма да изтощим жизнената си енергия.

Енергията Рейки преминава през всичко и всички за да предизвика лечение и излекуване.

Рейки успокоява бързо физическата болка.

Практиката Рейки е съставна част от алтернативните терапевтичните практики признати от МЗО (Международната Здравна Организация).

Системата Рейки не може да се научи чрез самообучение, четейки книги и ръководства или гледане на видеозаписи и филми. За да бъдем практикуващи рейкисти е необходимо да получим лична инициация (посвещение,синтонизиране) от хабилитиран Рейки Мастер. Онези, които практикуват без да са получили иницияция, не ползват енергията Рейки, а ползват личната си жизнена енергия, което води до неминуеми проблеми в здравето им.

Цялата статия може да намерите на адрес:
http://seichim.doctor.bg